HSUP Program az Óbudai Egyetemen

Figyelemfelhívás HSUP hallgatóknak!


Kedves hallgató!

Ha most vetted fel először a tárgyat, egyelőre nincs más dolgod, mint regisztrálni a HSUP platformra a regisztrációs űrlap segítségével és várni, hogy október harmadikán első alkalommal beléphessetek a HSUP felületre a regisztrációs űrlapon általatok megadott e-mail címetekre megküldött belépési adatok segítségével.

Ne felejtsétek, már csak vasárnapig van alkalmatok regisztrálni!

Regisztráció hiányában nem tudjátok teljesíteni a tárgyat!
Regisztrálni az alábbi linken tudtok: https://forms.gle/jugkuy8kH7PUrzcJ7
Azok a hallgatók, akik egyszer már elkezdték a képzést, de azt akár az első, akár a második félévben menet közben nem várt okok miatt meg kellett szakítaniuk, a HSUP jelenlegi szabályai szerint csak kérvény benyújtása mellett, alapos indoklással kezdhetik újra a képzést!

A kérvényeket az alábbi e-mail címre várjuk: innovacio@uni-obuda.hu

Ez esetben se felejtsetek el regisztrálni!

Azoknak a hallgatóknak, akik már elvégezték a képzést és jegyet kaptak rá, sajnálatos módon nincs lehetőségük ismét elvégezni a tárgyat, az ő tárgyfelvételük törlésre fog kerülni.

A HSUP képzés menete

A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatod el.

forrás: hsup.nkfih.gov.hu/folyamat

Hungarian Startup University Programbemutató


Akikre büszkék vagyunk

Az Óbudai Egyetemen a 2021/2022 tanév 2. félévében 43 hallgató jutott hozzá a 600.000 Ft ösztöndíjhoz!
Közülük 6 fő saját maga által megálmodott projektet vezethetett. Ezekbe a projektekbe engedünk bepillantást az alábbi rövid leírások és kisfilmek segítségével.


Agilis prés

Lemezburkolatok új dimenziós gyártástechnológiája

A lemezgyártás egy speciális szegmensét célozzuk meg egy újfajta gyártástechnológiával.

Az agilis prés egy innovatív inkrementális lemezalakítási eljárás. ahol az óriási présgépek helyett egy síklemezből, 3 tengelyes megmunkáló géppel lépésről lépésre (kis mozdulatokkal, kis lokális nyomásokkal) elő lehet állítani a 3D-s alakzatokat. A munkát nem egy egész felületre kiterjedő formaadó szerszám préselése végzi, hanem egy kis gömb végű szerszám apró mozdulatai.


Car Air Hacker (CAH)

Projektünk tárgya egy közösségi járműbe integrált ózongenerátor, ami adott peremfeltételek mellett automatikusan elvégzi a tisztitást. A rendszer opcionálisan külön tápellátásról működik. A vezérlését egy integrált computer végzi, ami adott kritériumokhoz köti a tisztítás megkezdését a folyamat befejeztével a szükséges utókezelést is vezérelné.


FilaMass

A 3D Nyomtatás területén belül, az FDM technológiában elsősorban, szeretnénk a kibocsájtott műanyag hulladék mennyiségét csökkenteni. A 3D nyomtatás területés mind a hobbi, mind az ipari szálhúzásos technológiával ellátott 3D nyomtatók esetében a jellegzetes hibák elhárítása gondot okoz, melyre megoldást szolgáltatunk. Ez a módszer nem csak a felhasználó idegrendszerét kíméli, hanem a pénztárcáját és a környezetet is.


MotivApp

A MotivApp egy mobil applikáció, amely az általunk fejlesztett motivációs módszer megvalósítását teszi lehetővé a gyakorlatban kiemelten általános és középiskolában. A módszer egy kreatív jutalomrendszeren alapszik, amely például olyan elemeket tartalmaz, mint a jutalompont vagy jutalomkártya. A jutalomrendszer nem csak a diákok motivációját növeli, de a rendszeres jutalomosztás a tanár és szülő számára is egy pontosabb képet mutat a diák valós teljesítményéről.


Startion

(Az ART és a STATION szavak össze gyúrmázásából)

A Startion egy kulturális-és kreatívipari startup, ami hatékonyságnövelő és automatizált megoldásokat és szolgáltatásokat kínál az iparági szereplők (ügynökségek, zenekarok, helyszínek, kiadók, szervező irodák) számára. Piacra lépésünk a rendszer első modulján, egy digitális rider-készítő alkalmazáson keresztül történik, mely a StageRider nevet viseli. Ezek a szoftverek elősegítik az kulturális ipar digitalizálását.


3D Akkumulátor átalakító gyártás

Projektünk újkori megoldást hoz jelenünk problémáira a feltörekvő 3D nyomtatásnak köszönhetően.

Az általunk fejlesztett akkumulátor átalakító lehetővé teszi más csatlakozó felülettel rendelkező akkumulatorok és szerszámgépek összekapcsolását. Ez az eszköz megkönnyíti a szerszámhasználók mindennapjait, illetve így nem kényszerülnek új akkumulátor család beszerzésére egy típus idegen gép használata vagy beszerzése esetén sem. 


HSUP Demo Day

A 2021/2022 tanév zárásaképp Óbudai Egyetem „Agilis prés”; „MotivApp” és „FilaMass” elnevezésű startup-jai neves befektetőkből, üzletemberekből álló zsűri előtt mérettetett meg – az EFOTT fesztivál kísérő rendezvényeként – Kápolnásnyéken tartott „HSUP Demo Day” elnevezésű pitch versenyen július 13-án. Az országos HSUP program 27 tagegyetemének 189 projekt-csapata közül az NKFIH ipari partneriből felkért zsűri választotta ki az első körös legpiacképesebb és szakmailag, illetve üzletileg leginkább megvalósíthatónak ígérkező 20 projektet. Az Egyetem csapatai hatalmas sikert arattak. A DemoDay-el kapcsolatos hírünket ide kattintva olvashatjátok!


További információkat az innovacio@uni-obuda.hu email címen, vagy az Innovációs Iroda telefonszámán: +36 (1) 666-5623 kaphattok.

HSUP Weboldal: https://hsup.nkfih.gov.hu