Rólunk


Célunk az innovációs tevékenység harmonizálása az Óbudai Egyetemen, továbbá a technológia-transzfer és innovációs-menedzsment tevékenység eredmény-szemléletű működtetése és a vállalkozói szemlélet erősítése az egyetemi polgárok körében. 


Innováció menedzsment 


Az iroda olyan egykapus innovációmenedzsment szolgáltatást működtet, amin keresztül az Egyetem teljes innovációs portfólióját képes kezelni. 
Támogatást nyújtunk az egyetemi polgárok részére az innovációs folyamatokba történő becsatlakozáshoz. Képzéseseket, versenyeket, pályázati lehetőségeket szervezünk a hallgatók számára. Támogatjuk az inkubátorközpontok kialakítását, azok szolgáltatásait. Segítjük a hasznosító vállalkozások létrehozását. 


KFI feladatok 


Az iroda K+F+I feladatai közé tartozik a kutatási tevékenységek, eredmények vállalati és tudományos szféra felé történő bemutatásának, hasznosulásának segítése. Koordináljuk a K+F+I vállalati kapcsolatokat az Egyetem szervezeti egységei és a kiemelt partnerek között. Működtetjük a piaci alapú, ipari K+F+I megbízások befogadásának és végrehajtásának egyetemi szintű gyakorlatát. Menedzselük, koordináljuk a hazai és EU-s K+F+I pályázatok beadását. 


Technológia-transzfer feladatok 


Feladatunk a szellemi tulajdon menedzselése, iparjogvédelmi tanácsadás ellátása az egyetemi polgárok részére. Szellemi tulajdon-kezelési és technológia-transzfer képzési programokat szervezünk, tájékoztató rendezvényeket tartunk. 


Kompetencia menedzsment 


Az Innovációs Iroda kezeli a https://innobuda.hu oldalt, ahol a hallgatók, kutatók, valamint a külső vállalati szereplők is könnyen megtalálhatják az egyetemi infrastruktúrán belül a laborokat, eszközöket, kutatási szolgáltatásokat.