Képzések

Futó képzéseink:


HSUP

Az Óbudai Egyetem is csatlakozott a Hungarian Startup University  Programhoz (HSUP). A program célja, hogy a hazai egyetemistákat megismertesse az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, mindezt egy új, közös oktatási platformon keresztül. A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatod el.

Sikeres projektek:


Agilis prés

Lemezburkolatok új dimenziós gyártástechnológiája

A lemezgyártás egy speciális szegmensét célozzuk meg egy újfajta gyártástechnológiával.

Az agilis prés egy innovatív inkrementális lemezalakítási eljárás. ahol az óriási présgépek helyett egy síklemezből, 3 tengelyes megmunkáló géppel lépésről lépésre (kis mozdulatokkal, kis lokális nyomásokkal) elő lehet állítani a 3D-s alakzatokat. A munkát nem egy egész felületre kiterjedő formaadó szerszám préselése végzi, hanem egy kis gömb végű szerszám apró mozdulatai.

Car Air Hacker (CAH)

Projektünk tárgya egy közösségi járműbe integrált ózongenerátor, ami adott peremfeltételek mellett automatikusan elvégzi a tisztitást. A rendszer opcionálisan külön tápellátásról működik. A vezérlését egy integrált computer végzi, ami adott kritériumokhoz köti a tisztítás megkezdését a folyamat befejeztével a szükséges utókezelést is vezérelné.

FilaMass

A 3D Nyomtatás területén belül, az FDM technológiában elsősorban, szeretnénk a kibocsájtott műanyag hulladék mennyiségét csökkenteni. A 3D nyomtatás területés mind a hobbi, mind az ipari szálhúzásos technológiával ellátott 3D nyomtatók esetében a jellegzetes hibák elhárítása gondot okoz, melyre megoldást szolgáltatunk. Ez a módszer nem csak a felhasználó idegrendszerét kíméli, hanem a pénztárcáját és a környezetet is.

MotivApp

A MotivApp egy mobil applikáció, amely az általunk fejlesztett motivációs módszer megvalósítását teszi lehetővé a gyakorlatban kiemelten általános és középiskolában. A módszer egy kreatív jutalomrendszeren alapszik, amely például olyan elemeket tartalmaz, mint a jutalompont vagy jutalomkártya. A jutalomrendszer nem csak a diákok motivációját növeli, de a rendszeres jutalomosztás a tanár és szülő számára is egy pontosabb képet mutat a diák valós teljesítményéről.

Startion

(Az ART és a STATION szavak össze gyúrmázásából)

A Startion egy kulturális-és kreatívipari startup, ami hatékonyságnövelő és automatizált megoldásokat és szolgáltatásokat kínál az iparági szereplők (ügynökségek, zenekarok, helyszínek, kiadók, szervező irodák) számára. Piacra lépésünk a rendszer első modulján, egy digitális rider-készítő alkalmazáson keresztül történik, mely a StageRider nevet viseli. Ezek a szoftverek elősegítik az kulturális ipar digitalizálását.

3D Akkumulátor átalakító gyártás

Projektünk újkori megoldást hoz jelenünk problémáira a feltörekvő 3D nyomtatásnak köszönhetően.

Az általunk fejlesztett akkumulátor átalakító lehetővé teszi más csatlakozó felülettel rendelkező akkumulatorok és szerszámgépek összekapcsolását. Ez az eszköz megkönnyíti a szerszámhasználók mindennapjait, illetve így nem kényszerülnek új akkumulátor család beszerzésére egy típus idegen gép használata vagy beszerzése esetén sem. 

További információkat kaphat a programról az innovacio@uni-obuda.hu emailcímen vagy az Innovációs Iroda számán: Tel: +36 (1) 666-5623
HSUP Weboldal: https://hsup.nkfih.gov.hu

HSUP

Korábi képzéseink:


Startup felnőtteknek

A Startup Felnőtteknek a Keleti Károly Gazdasági Kar és az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ közös szervezésében rendezett, szabadon választható szakmai kurzusként indult, 2021/2022 I. félévében.

A kurzus elvégzésével a hallgató átfogó ismeretekre tesz szert egy saját ötlet kidolgozásához és az azon alapuló vállalkozás inditásához. Megismeri az üzletiterv összeállításának lépéseit, a befektetés bevonásának lehetőségeit és menetét, valamint részt vesz egy csapatmunkában, ami az ötlet kidolgozásához és az ötleten alapuló termék vagy szolgáltatás megvalósításához szükséges.