Leginnovatívabb szakdolgozat pályázat különdíjjal bővül!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésben az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesülettel különdíjat alapított az Óbudai Egyetem „Leginnovatívabb szakdolgozat/diplomamunka” pályázatához. A kezdeményezés célja, hogy elismerje és támogassa azokat a hallgatókat, akik a szakdolgozatuk vagy diplomamunkájuk révén innovatív megoldásokat kínálnak Budapest problémáira.

A különdíj értéke mind a szakdolgozat, mind a diplomamunka kategóriában 150.000 forint, amelyet olyan pályázók nyerhetnek el, akiknek munkája Budapesthez kapcsolódik, vagy tág értelemben vett budapesti problémára nyújt megoldást.

A pályázatok benyújtási határideje 2024. szeptember 15., vasárnap éjfél. Az elbírálásra a hét végén kerül sor, amikor a leginnovatívabb ötletek méltó jutalmazásban részesülnek.

Jelentkezési határidő: Szeptember 15. 23:59

Jelentkezés itt: https://forms.gle/XTJJ95KtAuqmN9tK9


A Leginnovatívabb szakdolgozat pályázatról részletesen itt olvashatsz: https://innovacio.uni-obuda.hu/leginnovativabb-szakdolgozat-2024/

Start it @K&H jelentkezés meghosszabbítása!

Szeretnéd végre valóra váltani régóta dédelgetett ötletedet? Már van egy prototípusod és lelkes csapatod, de nem tudod, hogyan vágj bele a piacra lépésbe? Most itt az alkalom!

A Start it @K&H egy startup vállalkozásokat támogató, K&H Csoport által működtetett nemzetközi inkubátor, közösségi tér. A szakmai bootcamp sorozattól kezdve, a dedikált mentorokon és ingyenes irodahasználaton át, az erős kapcsolati hálóig és az inspiráló közösségig, minden programelemünk a te csapatod fejlődését segíti!

Miért lehet érdekes a ti startupok számára?
  – A program ingyenes. Nem kérünk üzletrészt, nem leszünk tulajdonosok a cégekben.
      – Irodát biztosítunk Budapest belvárosában: 1067 Budapest, Jókai utca 6.
      – Mentorálással és szakmai programokkal támogatjuk a fejlődésüket.

Korábbi résztvevők többek között: Volteum, Munch, Roksh, Diversum és még sokan mások.

Jelentkezési határidő: szeptember 15. 23:59

További részletek: https://startitkh.hu

Jelentkezés itt: https://app.vestbee.com/org/start-it-kh

Tudományos pitch verseny: Falling Walls Lab Hungary

A Falling Walls Lab nemzetközi tudományos pitch verseny hazai fordulójára szeptember 20-ig várják a hallgatók és fiatal kutatók innovatív ötleteit, projektjeit.

A Falling Walls Lab Hungary szeptember 27-én a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében tér vissza Magyarországra. A tudományos pitch verseny keretében hallgatók, fiatal kutatók és pályakezdő szakemberek mutathatják be 3 percben innovatív ötletüket, egy olyan innovációt, vagy áttörést, amely pozitív hatást gyakorol a tudományra és a társadalomra.

A Falling Walls Lab egy világszínvonalú pitch-verseny és szakmai fórum, amely a hallgatók és pályakezdő szakemberek sokszínű és interdiszciplináris csoportját hozza össze, teret biztosítva az áttörést jelentő ötleteknek mind globális, mind helyi szinten. A jelentkezők értékes szakmai támogatást kapnak a program során, amely segíti őket innovációik előmozdításában, a kommunikációs készségek erősítésében, elősegítik az együttműködést, valamint teret biztosítanak a szakmai és tudományos diskurzusnak.

A Falling Walls Lab Hungary kivételes lehetőség a feltörekvő tehetségeknek, hogy az úttörő kutatásokat, üzleti modelleket és kezdeményezéseket minden tudományágban bemutathassák. A kiválasztott pályázók egy rangos zsűri, társaik és egy szélesebb kör előtt élőben prezentálhatják megoldásaikat és válaszaikat a sürgető globális kihívásokra. Az idei nemzeti fordulót a Tech in the City, Startup Grind Budapest, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont, a magyarországi Német Nagykövetség, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a HÖOK támogatja.

A Falling Walls Lab Budapest győztese résztvételt nyer a 2024. november 7-én Berlinben megrendezésre kerülő globális döntőben, valamint a rangos Falling Walls Tudományos  Csúcstalálkozón is. Ez a konferencia páratlan kapcsolatépítési lehetőséget kínál a tudomány, az üzleti élet és a politika befolyásos szereplőivel. A globális döntőn továbbá lehetőség nyílik arra, hogy a Falling Walls feltörekvő tehetségek kategóriájában a “Breakthrough Winner” címért versenyezzenek, amihez pénzdíj is jár, valamint egy újabb lehetőség, hogy ötletüket a nagyrabecsült Falling Walls Breakthrough Day színpadán is bemutassák.

A jelentkezési határidő szeptember 20., eddig várják a hallgatók, fiatal kutatók és pályakezdő szakemberek jelentkezését. A versenyről további információ, illetve maga a jelentkezés az alábbi linken keresztül érhető el: https://lab24.paperform.co

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 20.

Hazai döntő: 2024. szeptember 27.


További információért keresse a Falling Walls Lab kapcsolattartót:
Horváth Balázs | Tech In The CIty
e: balazs@startupgrind.com
m: +36 70 94 57 175


A Falling Walls Alapítványról

A Falling Walls Alapítvány egy berlini nonprofit szervezet, amely a tudomány támogatásával foglalkozik. Egyedülálló nemzetközi platform a tudomány, az üzleti élet, a politika, a művészetek és a társadalom vezetői számára. A Falling Walls elősegíti a kutatásról és az innovációról szóló vitákat, és a társadalom minden részéből érkező széles közönség körében népszerűsíti a legújabb tudományos eredményeket.

Idén is HSUP! Ne hagyd ki!

A 2024/25-ös tanévben is megrendezésre kerül a Hungarian Startup University Program. Idén már angolul is!

A Hungarian Startup University Program Magyarország első, angol nyelvű felsőoktatási szintű startup kurzusa. A Program egy két féléves e-learning tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók. Az első félév végén a vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy one-pagert készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára és a Nemzeti Innovációs Ügynökség támogatásával dolgozhatnak. A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket és az elkészült MVP-t (Minimum Viable Product – legkorábban használható, életképes prototípus) akár befektetők előtt is bemutathatják. A program egy szereposztó teszt (16 personalities) kitöltésével kezdődik, amely alapján a startup világ 4 legfontosabb alapítói szerepe közül javaslatot teszünk arra, hogy milyen szerepben végezze el a hallgató képzést.

Kérdés esetén az Innovációs Iroda áll rendelkezésre: innovacio@uni-obuda.hu +36 1 666 5623


The Hungarian Startup University Program is Hungary’s first higher education level, two-semester e-learning startup course in English. In the first semester, the focus is on innovative thinking and learning about the startup world, while in the second semester, students acquire practical knowledge about building a company. At the end of the first semester, in addition to the exam, students will produce a one-pager on their business idea and during the second semester, if they are selected by their university, they will be able to work on the project with the support of the Hungarian Innovation Agency. The most outstanding students who also complete the second semester will have the opportunity to present their business idea and MVP to investors. The programme starts with the completion of a role test (16 personalities), based on which we will propose 4 of the most important founding roles in the startup world, in which the student should complete his/her training.

For questions, please contact the Innovation Office: innovacio@uni-obuda.hu +36 1 666 5623

INNOMEET I. – Óbudai Egyetem

Ugye Te is ott leszel? 🤩


Az INNOMEET az ÓE innovációs platformja, ahol rendszeresen prominens előadókkal és az ökoszisztéma meghatározó alakjaival találkozhatsz.💯
 
Szeptember 17-én kerül megrendezésre az Óbudai Egyetemen az eseménysorozat első állomása az @Obuda Uni Venture Capital szervezésében, amelyre a regisztráció már elindult!
 
Várunk minden érdeklődőt, aki szeretne többet megtudni:
👉 az Óbudai Egyetem innovációs ökoszisztémájáról,
👉 az egyes innovációs platformok, mint az EKIK, az Initium Ventures vagy az OUVC munkájáról és működéséről,
👉 az egyetemisták lehetőségeiről az innováció és a startupok világában!


👀 Ha felkeltette az érdeklődésed, akkor ne gondolkozz tovább, regisztrálj!
👇
https://www.eventbrite.co.uk/e/i-innomeet-obudai-egyetem-tickets-978285788127