Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Az Óbudai Egyetem leginnovatívabb végzős munkái

Az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központja (EKIK) az évenként megrendezésre kerülő diplomadíj pályázat keretei között idén is kiválasztotta a 3 leginnovatívabb szakdolgozatot/diplomamunkát és a zöld különdíjazottat.

A pályázat célja az volt, hogy az innovatív megoldásokat, eredményeket tartalmazó szakdolgozatok/diplomamunkák elismertté váljanak. A dolgozatokban ismertetett megoldások, eredmények témáját tekintve nem volt megkötés.

A pályázat nyertesei részére az EKIK mentorálást biztosít, amely elsődleges szempontja a piaci hasznosulás elősegítése.

A verseny eredménye és a díjak:

I. díj                    Feil Liza: Inhalátor design (150.000 Ft)

II. díj                  Szebeni Zsuzsanna: Pontfelhő alapú térreprezentáció alkalmazása virtuális valóság környezetben (100.000 Ft)

III. díj                 Wild Gergely: Napkollektoros rendszer vezérlése Arduino Uno (ATMega 328) mikrokontrollerrel (50.000 Ft)

Zöld különdíj   Bauer Janka: Élő növény fogyasztói csomagolásának tervezése (50.000 Ft)

Az első helyezett már korábban, 2020-ban az Inhalációs oldat elsődleges és másodlagos fogyasztói csomagolása témában HUNGAROPACK Student Díjat nyert a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség jóvoltából.

A program ünnepélyes díjkiosztóval zárul, amelynek időpontja a járványügyi helyzet és a meghozott intézkedések figyelembevételével kerül kitűzésre.

Gratulálunk minden díjazottnak és versenyzőknek!

A verseny a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00017 számú „Innovációs ökoszisztéma fejlesztése az Óbudai Egyetemen” projekt finanszírozásában valósult meg.