Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

PROOF OF CONCEPT (PoC) PÁLYÁZAT

Az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) pályázatot hirdet kutatási ötletek piaci hasznosításához szükséges pénzügyi támogatására és mentorálására.

 

A pályázat célja, hogy támogassa az egyetemen létrejövő innovatív, ígéretes kutatás-fejlesztési eredmények, technológiai ötletek továbbvitelét, piaci validálását, közvetlen piaci hasznosítását.  

A pályázaton részt vehet

A PoC program keretében azok az egyetemi jogviszonnyal rendelkező kutatók/oktatók/hallgatók, illetve az általuk vezetett csapatok kerülnek támogatásra, akik az egyetemen végzett kutatás-fejlesztési tevékenységük keretében ígéretes eredményeket értek el, azonban a piaci lehetőségek és technológiai működőképesség bizonyításához – és ezáltal a további fejlesztéshez szükséges külső források bevonásához vagy a közvetlen piaci hasznosításhoz – áthidaló támogatásra és mentorálásra van szükségük.

Minden pályázói csapatban kell, hogy legyen legalább egy nappali tagozatos óbudai egyetemi hallgató is. Egy pályázó maximum 2 pályázatban vehet részt.

Támogatás módja, feltételek

A PoC program két ütemben valósul meg.

A 2020/21 II. félév során egy előválogató kerül lebonyolításra, ahol a nyertes pályázók az anyagi segítség mellett aktív szakmai mentorálást is kapnak az Egyetem PoC szakértőitől 2 hónapig.

Ezt követően a nyertesek bemutatják az elért eredményeiket, és röviden szóban és írásban beszámolnak az eddigi támogatás felhasználásáról. A Testület ez alapján kiválasztja a legjobb projekteket, melyek megkaphatják az újabb támogatást és mentorálást. A második fordulóban támogatott projektek megvalósítói a támogatási időszak végén szintén szóban és írásban beszámolnak az elvégzett munkájukról.

A támogatás összege és időszaka fordulónként:

1. forduló

  • minimum 300.000 forint, de nem haladhatja meg a 1.000.000 forintot
  • a megvalósítás időszaka 2 hónap;

2. forduló

  • minimum 1.000.000 forint, de nem haladhatja meg az 5.000.000 forintot

  • a megvalósítás időszaka 5 hónap

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. március 19. 24:00 CET

A pályázatokat felkért szakmai zsűri bírálja el legkésőbb 2021. március 31-ig. A bíráló testület tagjai többségében külső, ipari, üzleti, befektetői szakemberek, továbbá képviselteti magát a Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság és az EKIK.

A Pályázati űrlapot elektronikusan kell benyújtani az EKIK részére, az innovacio@irob.uni-obuda.hu e-mail címre.

A pályázatok eredményéről a pályázót az EKIK a döntés meghozatalától számított 10 munkanapon belül e-mailben értesíti.

A pályázati feltételekről részleteket a versenyfelhívásban találhatnak.

A verseny a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00017 számú „Innovációs ökoszisztéma fejlesztése az Óbudai Egyetemen” projekt és az Óbudai Egyetem finanszírozásában valósul meg.