Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Újra itt az Agyvihar!

Az Óbudai Egyetem második alkalommal hirdet versenyt középiskolás diákok számára és első alkalommal az általános iskolás diákok számára a STEM (Tudomány, Technológia, Mérnökitudomány és Matematika) területek népszerűsítésére.

A STEM „Agyvihar” verseny célja, hogy a 10-18 éves fiatalokat olyan technológia-orientált feladatok megoldására ösztönözze, mely kreativitásuknak és a bennük rejlő ösztönös megérzéseknek szabad teret enged, és ezáltal népszerűsíti és vonzóvá teszi körükben a STEM (Tudomány, Technológia, Mérnökitudomány és Matematika) területeket.

A verseny a következő korcsoportokban kerül meghirdetésre:

  • Általános iskolai korosztály, 5-8. évfolyam – négy fős csapatok,
  • Középiskolai korosztály, 9-12. évfolyam – négy fős csapatok.

A verseny két fordulóban fog zajlani. Az első egy online forduló, melynek során a csapat által készített, meghatározott idejű és minőségű videót kell feltölteni egy szabadon választott filemegosztó vagy videómegosztó rendszerbe. A videó a csapatot ismertető/motivációs, illetve a feladat elkészítésének fázisait prezentáló kisfilmet tartalmazza. Az online forduló során a csapatoknak lehetőségük lesz bemutatni magukat, az iskolájukat, a felkészítő tanárukat, és azt is, hogy milyen jól boldogulnak a kapott feladattal és tudnak együttműködni a csapattársaikkal.

A második fordulóban több különböző nehézségű, STEM-témájú feladatot kapnak a versenyzők. A feladatok elkészítéséhez megkapják a szükséges eszközöket, melyekkel egy meghatározott időn belül el kell jutni a megoldásig.

Az online fordulós kisfilmek beküldési határideje/regisztráció: 2020. október 1. (csütörtök) 24.00 óra

Az általános iskolai és középiskolai döntő tervezett időpontja: 2020. november (szombati nap)

A nevezés díjtalan.

A verseny középiskolai döntőjét Székesfehérváron, általános iskolai döntőjét Edelényben rendezik meg, ahol az első 3-3 helyezett csapatot díjazzák. A nyertes csapatok értékes ajándékokat kapnak.

A versenyről további információk az alábbi oldalakon található:

https://stemhungary.com/agyvihar

https://www.facebook.com/StemHungary/

A verseny, az EFOP-3.4.4-16-2017-00019, "Az Óbudai Egyetem STEM stratégia fejlesztései” elnevezésű projekten belül, STEM népszerűsítő tevékenységek keretében kerül megrendezésre.