Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Kihirdették a GREENIFICATION, avagy zöldítsd ki te az Óbudai Egyetemet c. ötletpályázat nyerteseit

2020. május 28-án kerültek elbírálásra a GREENIFICATION, avagy zöldítsd ki te az Óbudai Egyetemet címmel meghirdetett zöld innovációs hallgatói ötletpályázatra beérkezett pályaművek.

Széchenyi 2020
A pályázatot idén először hirdette meg az Egyetem azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható és környezetbarát intézményi működés fontosságára, valamint, hogy a hallgatók bevonásával tegyen további lépéseket a zöld egyetemmé válás útján. Olyan ötleteket vártunk a hallgatóktól, amelyek a víz- és hulladékgazdálkodás, az energiagazdálkodás, a természetvédelem, a klímaváltozás, a fenntarthatóság vagy a zöld innováció területén szolgálnák a szervezet fejlesztését, és amelyek gyakorlati megvalósításával az Egyetem javíthatna a Greenmetric nevet viselő, legzöldebb egyetemeket rangsoroló nemzetközi listán elért helyezésén. 
 

 

A Bíráló Bizottság által hozott szakmai döntés alapján a következő díjak kerültek kiosztásra:

  • Megosztott I. helyezést ért el Horváth Orsolya és Andriska Gergő,
  • II. helyezést ért el Mórocz Máté,
  • III. helyezést ért el Balázs Gergő.

A megosztott I. díjat elnyert pályázók összesen 350 ezer Ft, a II. helyezett 200 ezer Ft, a III. helyezett pedig 150 ezer Ft pénzjutalomban részesül az EFOP-3.6.1-16-2016-00010 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen” című projektben rendelkezésre álló forrás terhére. A koronavírusra való tekintettel az ünnepélyes díjkiosztó elmaradt, az elismerő okleveleket Kersánszki Tamás Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgató elektronikusan küldte meg a nyertes pályázóknak.

                                                                  Gratulálunk a díjazottaknak, és valamennyi pályázónak sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Hírek, információk a Zöld Egyetemről itt.

Széchenyi 2020