Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Még lehet jelentkezni! Fizetett szakmai gyakorlat lehetőség az Európai Szabadalmi Hivatalnál (EPO - München)

Havi 2000 EUR ösztöndíjjal hirdet fizetett szakmai gyakorlat lehetőséget az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office – EPO) Münchenben. Az egy éves szakmai gyakorlat 2020. szeptember közepétől indul.

 
 

Az EPO-ról dióhéjban: Az Európai Szabadalmi Hivatal mintegy 40 európai országban nyújt szabadalmi oltalmat találmányokra. Központjuk Németországban található, Münchenben, de további telephelyeik vannak Berlinben, Hágában, Brüsszelben és Bécsben is. Az EPO Európa második legnagyobb nemzetközi intézménye, 2,4 milliárd EUR éves  költségvetéssel. 7000 alkalmazottjából mintegy 4300 magasan képzett szabadalom vizsgáló munkatárs dolgozik a technológia minden területén.

A szakmai gyakorlatra alap- vagy mesterképzésben résztvevő végzős hallgatók, két évnél nem régebben végzett BSc és MSc hallgatók, valamint jelenleg PhD képzésben résztvevő hallgatók pályázhatnak, elsősorban a természettudomány és mérnöki tudományok (Science & Engineering), illetve a gazdaságtudomány (Business Administration, Economics & Finance) területéről.
A jelentkezőnek legalább B1 szinten beszélnie kell a következő nyelvek valamelyikét: német, angol vagy francia. A szakmai gyakorlat megkezdéséig el kell végeznie a szakterületének megfelelő, ingyenes, tanúsítványt adó EPO e-learning kurzusokat, amelyek az EPO e-learning oldalán (
https://e-courses.epo.org/login/index.php) érhetőek el, regisztrációt követően.

Az elvégzendő kurzusok:

  • Introduction to the European patent system (mindenkinek kötelező)
  • Using CPC (csak természettudomány és mérnöki tudományok területen)
  • The EPO as PCT authority (minden más tudományterületen)

A jelentkezéshez kérjük, küldd el angol nyelvű szakmai önéletrajzodat és a megpályázni kívánt területet megjelölő motivációs leveledet a szekeres.viktoria@ka.uni-obuda.hu e-mail címre
2020. május 13-ig!

Pályázatodat a visszajelzésünket követően május 18-ig töltheted fel az EPO oldalán (https://jobs.epo.org/content/PanEuropeanSeal/?locale=en_GB).
A jelentkezésnek a szakmai önéletrajzon és a motivációs levélen kívül tartalmaznia kell a végzettségedet igazoló oklevelet, vagy végzős hallgató esetén egy igazolást az oklevél kiállításáig.
A kiválasztási folyamat május-júniusban zajlik, ennek során a kiválasztott jelölteket telefonos vagy Skype interjú keretében hallgatják meg. Az eredményről június végén értesítik ki a pályázókat.
A nyertes pályázók 2020. szeptember 14-én kezdhetik meg szakmai gyakorlatukat Münchenben, az Európai Szabadalmi Hivatal székhelyén.