Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Fókuszban a divattervezés

Idén 16. alkalommal rendezték meg a Design Hét Budapest rendezvénysorozatot, amely több, mint 150 eseményt foglalt magába a nagyszabású konferenciáktól a formabontó bemutatókig.

Az évek óta megrendezésre kerülő programsorozat a piaci szereplők figyelmét a designban rejlő lehetőségekre irányítja, és bemutatja, hogy hogyan képviselhet a design hozzáadott értéket és egyediséget. Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézete aktívan részt vállalt a rendezvénysorozat megvalósításában. Október 4-13 között három esemény is várta a témában érdekelteket.

„Hova tovább?” 

A kétnapos iskolabörzének az Óbudai Egyetem Bécsi úti aulája adott otthont, amely lehetőséget nyújtott arra, hogy a designképzéshez kapcsolódó közép- és felsőoktatási, illetve felnőttoktatást biztosító intézmények és a pályaválasztás előtt álló fiatalok, a designszakmák iránt érdeklődő pályamódosítók kötetlenül találkozhattak egymással.

„Irányvonalak kereszteződése"

A kiállításon a design ergonómiai és környezettudatos megközelítése volt látható az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar ipari termék- és formatervező mérnöki szakos hallgatóinak projekt- és diplomamunkáin keresztül. A sokrétű vizuális megjelenítés a funkció, forma és innovatív technológiák szimbiózisának fontosságát mutatták be. 

„Fókuszban a divattervezés” 

A konferencián a szakma legnevesebb hazai képviselői tartottak előadást munkásságukról és közvetve a divattervezés leginnovatívabb területeiről.
Előadók: Imre Katalin (Artista), Sümeghy Claudia (Luan by Lucia) és Tomcsányi Dóra (Tomcsanyi).