Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Győztest hirdettek a STEM tematikájú versenyen

Lezárult az Agyvihar verseny, amely az Óbudai Egyetem megrendezésében valósult meg 2019. szeptember 28-án Székesfehérváron. A vetélkedő a 9. és 10. évfolyamon tanuló diákok tudását mérte össze a STEM (Tudomány + Technológia + Mérnöki tudományok + Matematika) területeken.

A döntő fordulót megelőzően 5 csapatot a szakmai zsűri, 1 csapatot pedig a közönség választhatott ki a végső megmérettetésre. A döntőbe jutott csapatok tagjainak különböző nehézségi fokozatú STEM feladatokat kellett megoldaniuk a helyszínen biztosított eszközök felhasználásával.

A csapatban való gondolkodás, az algoritmusok kidolgozása és megvalósítása hozzájárultak ahhoz, hogy fejlődjön a résztvevők kreativitása az informatika, matematika és fizika területén.

A vetélkedőt Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektorának köszöntője nyitotta meg, majd ezt követően Molnár Tamás, az ifjúsági és civil ügyek tanácsnoka buzdította a tanulókat a kreatív feladatmegoldásra. A bírák, akik több régióból érkeztek a versenyre, felállítottak egy rangsort, amely alapján díjazták a hallgatói munkákat. Az eredményhirdetés az alábbiak szerint alakult:

  1. Bakteriofág csapat, Gymnázium – Gimnázium Fil’akovo Fülek
    Nyeremény: 1 db 3D nyomtató, 5 db mobiltelefon és 5 db vásárlási utalvány
  2. Prof1 csapat, Lánczos Kornél Gimnázium
    Nyeremény: 5 db mobiltelefon és 5 db vásárlási utalvány
  3. Ez nehéz kérdés csapat, Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola
    Nyeremény: 5 db mobiltelefon és 5 db vásárlási utalvány

A helyezést el nem érő csapatok versenyzői és felkészítő mentor tanáraik vásárlási utalványban részesültek.

Gratulálunk minden versenyzőnek és mentornak!