Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Fordulóponthoz érkezett a STEM tematikájú verseny

Az Óbudai Egyetem versenyre hívta a 9. és 10. évfolyamon tanuló diákokat, akik kellő elhivatottságot éreztek ahhoz, hogy STEM (Tudomány + Technológia + Mérnöki tudományok + Matematika) területeken bizonyítsák ismereteiket. A verseny döntő fordulójához érve hamarosan kiderül, hogy kik voltak a legkreatívabb versenyzők.

A felsőoktatási ágazat oktatásfejlesztési programot valósít meg az EU társfinanszírozásával, hogy több hallgató jelentkezzen matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésekre. Ezen törekvést támogatja az Óbudai Egyetem által megrendezett verseny is, amely a 14-16 éves korosztályt célozza meg, ezáltal orientálva őket a szakterületeken rejlő lehetőségek felfedezésére.

A vetélkedőre való regisztrációhoz a középiskolásoknak 4 fős csapatokat kellett alkotni, meghatározott feltételeknek megfelelően kisfilmet készíteni, amelyet a verseny közösségi oldalán kellett elhelyezni. A szakmai zsűri ezt követően kiválasztotta azt az 5 legötletesebb csapatot, akiket a továbbjuttatott a döntő megmérettetésre. A közönségnek is lehetősége volt azonban egy csapatot a döntőbe juttatni, amelyre egészen 2019. június 20-ig adhatták le a szavazataikat. 

A döntő fordulóba jutott csapatoknak különböző nehézségi fokozatú STEM feladatban kell összemérniük tudásukat a helyszínen biztosított eszközök felhasználásával. Az első három helyezett értékes nyereménytárgyakban részesül, többek között egy Raspberry Pi, telefon és 3D nyomtatók is tulajdonosra találnak.

Helyszín: Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat)

A versennyel kapcsolatban további információ elérhető a Facebook oldalon.