Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Hírek & Események

Új információk! A COVID-19 hatása a Horizon 2020 projektek elszámolhatóságára

A COVID-19 kitörése a Horizon 2020 projektek elszámolhatóságával kapcsolatban több kérdést is felvetett a Támogatott szervezetek részéről, amelyek közül a leggyakoribbak a Támogató hivatalos weboldalán kerültek megválaszolásra. Ezek közül a legfontosabbakat ismertetjük.

Európai Kutatók Éjszakája – Horizont 2020 pályázati győzelem

Az Óbudai Egyetem (ÓE) az őszi Európai Kutatók Éjszakája programsorozat magyarországi eseményeinek szervezői közé került az év elején beadott konzorciumi pályázat alapján. A Kutatók Éjszakája 2020. szeptember 25-én lesz látogatható valamennyi magyarországi településen.

Még lehet jelentkezni! Fizetett szakmai gyakorlat lehetőség az Európai Szabadalmi Hivatalnál (EPO - München)

Havi 2000 EUR ösztöndíjjal hirdet fizetett szakmai gyakorlat lehetőséget az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office – EPO) Münchenben. Az egy éves szakmai gyakorlat 2020. szeptember közepétől indul.

Greenification avagy zöldítsd ki te az Óbudai Egyetemet

Pályázatot hirdet az Óbudai Egyetem a hallgatóság számára fenntartható fejlődés témában. 2020. május 15-ig várnak minden környezetvédelmi ötletet, amely közül a legkiemelkedőbbeket pénzösszeggel díjazzák.

EIT Jumpstarter program

Van innovatív üzleti ötlete, és szeretné elindítani vállalkozását? Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Jumpstarter program újra összehozza Európa tematikus innovációs hálózatát. Ha szeretné létrehozni a tudományos alapú vállalkozását, akkor jelentkezzen 2020. március 15-ig!

Az Industry 4.0 témakörrel kapcsolatos kutatásokat támogató szakmai ösztöndíj

A Óbudai Egyetem meghatározó célkitűzése az Industry 4.0 témakörrel kapcsolatos kutatások végzése. Az elnyert pályázat lehetőséget ad arra, hogy a kutatásokban BSc és MSc hallgatók, valamint doktoranduszok is részt vehessenek, és a pályázat keretében ösztöndíjban részesüljenek.

Nyílt, online tanfolyamok kidolgozása szociális érzelmi készségek fejlesztésére

Az innovatív OPENSEL projekt keretében az Óbudai Egyetem vezetésével a magyar, holland és máltai partnerek három Massive Open Online tanfolyam (MOOC) létrehozását vállalják elsősorban felsőoktatási hallgatók számára, akik az alábbi témákban sajátíthatnak el a foglalkoztathatóság szempontjából rendkívül fontos képességeket: prezentációs, csapatmunka és stressz kezelői képességek. Ezek közül az első, prezentációs képességeket célzó MOOC kidolgozása már meg is kezdődött.

Sikeres évzárás - több pályázat nyertese az Óbudai Egyetem

Eredményes pályázati időszakot tudhat maga mögött az Óbudai Egyetem, hiszen az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatait nyerte el, amely a hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatására nyújt lehetőséget. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett pályázati felhívásokra benyújtott szakmai anyagok szintén jó eredményeket hoztak, amely által a jövőben a kutatási infrastruktúra, a kutatói mobilitás támogatása, és a versenyképességi és kiválósági együttműködések kerülhetnek fókuszba.

Nemzetközi szintű kiber-orvosdiagnosztikai kompetencia központ létesül az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetemen kerül kialakításra az a hazai és nemzetközi szinten is egyedülálló kompetencia központ, mely a rákos megbetegedéseket és a diabetes mellitus anyagcsere zavar kutatását (elsősorban a mesterséges hasnyálmirigy problematikájához fókuszálva), diagnosztikáját és terápiáját segíti elő a modern számítógépes modellezés és a korszerű tumormodellek egyidejű alkalmazásával, továbbá a kezelési protokollok optimalizálásával.

Közeleg az ünnep: Adventi családi nap az Egyetemen

Karácsonyfával, Mikulással, süteménnyel és kézműves foglalkozással várták a szervezők a hallgatókat, aktív és nyugdíjas munkatársainkat az adventi családi napon, melynek az Óbudai Egyetem Bécsi úti campusának aulája adott otthont november 30-án.