Pályázati és Tudáshasznosítási Igazgatóság

Hírek & Események

Az Industry 4.0 témakörrel kapcsolatos kutatásokat támogató szakmai ösztöndíj

A Óbudai Egyetem meghatározó célkitűzése az Industry 4.0 témakörrel kapcsolatos kutatások végzése. Az elnyert pályázat lehetőséget ad arra, hogy a kutatásokban BSc és MSc hallgatók, valamint doktoranduszok is részt vehessenek, és a pályázat keretében ösztöndíjban részesüljenek.

Nyílt, online tanfolyamok kidolgozása szociális érzelmi készségek fejlesztésére

Az innovatív OPENSEL projekt keretében az Óbudai Egyetem vezetésével a magyar, holland és máltai partnerek három Massive Open Online tanfolyam (MOOC) létrehozását vállalják elsősorban felsőoktatási hallgatók számára, akik az alábbi témákban sajátíthatnak el a foglalkoztathatóság szempontjából rendkívül fontos képességeket: prezentációs, csapatmunka és stressz kezelői képességek. Ezek közül az első, prezentációs képességeket célzó MOOC kidolgozása már meg is kezdődött.

Sikeres évzárás - több pályázat nyertese az Óbudai Egyetem

Eredményes pályázati időszakot tudhat maga mögött az Óbudai Egyetem, hiszen az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatait nyerte el, amely a hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatására nyújt lehetőséget. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett pályázati felhívásokra benyújtott szakmai anyagok szintén jó eredményeket hoztak, amely által a jövőben a kutatási infrastruktúra, a kutatói mobilitás támogatása, és a versenyképességi és kiválósági együttműködések kerülhetnek fókuszba.

Nemzetközi szintű kiber-orvosdiagnosztikai kompetencia központ létesül az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetemen kerül kialakításra az a hazai és nemzetközi szinten is egyedülálló kompetencia központ, mely a rákos megbetegedéseket és a diabetes mellitus anyagcsere zavar kutatását (elsősorban a mesterséges hasnyálmirigy problematikájához fókuszálva), diagnosztikáját és terápiáját segíti elő a modern számítógépes modellezés és a korszerű tumormodellek egyidejű alkalmazásával, továbbá a kezelési protokollok optimalizálásával.

Közeleg az ünnep: Adventi családi nap az Egyetemen

Karácsonyfával, Mikulással, süteménnyel és kézműves foglalkozással várták a szervezők a hallgatókat, aktív és nyugdíjas munkatársainkat az adventi családi napon, melynek az Óbudai Egyetem Bécsi úti campusának aulája adott otthont november 30-án.

Innovációs ökoszisztéma fejlesztés indul az Egyetemen

Az Óbudai Egyetem célja, hogy a jövőben megerősítse a technológia-transzfer tevékenységét és piaci együttműködéseit. A megvalósítás érdekében az NKFI Hivatal EGYETEMI INNOVÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMA - 2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO pályázatára nyújtott be tervezetet, amelyet sikeresnek ítélt a Bizottság.

Startup ötletek a székesfehérvári diákoktól

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. problémamegoldó és startup ötletgeneráló műhelyt szervezett az EFOP-3.6.1-16-2016-00010 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen” című projekt keretében.

Magyar Tudomány Ünnepe 2019

A Magyar Tudományos Akadémia felhívásához csatlakozva az Óbudai Egyetem rendezvénysorozatot indít a novemberi hónapban. Minden karon és központban magas színvonalú programokkal várják az érdeklődőket.

Fókuszban a divattervezés

Idén 16. alkalommal rendezték meg a Design Hét Budapest rendezvénysorozatot, amely több, mint 150 eseményt foglalt magába a nagyszabású konferenciáktól a formabontó bemutatókig.

Győztest hirdettek a STEM tematikájú versenyen

Lezárult az Agyvihar verseny, amely az Óbudai Egyetem megrendezésében valósult meg 2019. szeptember 28-án Székesfehérváron. A vetélkedő a 9. és 10. évfolyamon tanuló diákok tudását mérte össze a STEM (Tudomány + Technológia + Mérnöki tudományok + Matematika) területeken.